Beijing er dessverre i ferd med å miste sitt kinesiske særpreg, i og med at byen moderniseres. Gamle og særegne steder blir erstattet av nye, kommersielle bygninger som gir byen et heller identitetsløst preg. Men heldigvis er det flere gamle, historiske områder igjen som bekrefter at man faktisk er i en kinesisk by.
Temple of Heaven var en annerledes opplevelse enn det meste en kan oppleve i Beijing. Endelig følte jeg at jeg fant noe genuint kinesisk, og som vitnet om Kina's tidligere storhet. Kort fortalt er Himmelens Tempel bygd på 1400-tallet av keiser Yungle, og ble brukt til å ofre til himmelen blant annet som tilgodegjørelse for folkets synder, og for å velsigne innhøstingen. Bygningene er flotte, men det som slår meg mest er kontrasten til alt det som foregår utenfor. Stillheten mot bråket, det moderne mot det gamle, harmonien mot kaoset utenfor murene.
Bilder av et tempel mitt i parken, der keiseren tradisjonelt utførte en seremoni for å sikre innhøstningen
Det var mange kinesere som brukte parken til å spille spill, og enda flere kinesere som stod og så på
Fra fredag til lørdag overnattet vi på the Great Wall. Vi reiste til en del av muren som ikke er restaurert, og heller ikke så turistaktig som resten av muren. Det meste av muren var overgrodd av busker og gress, så det var ikke særlig lett å ta seg frem, hvertfall ikke i mørket. Vi overnattet utenfor et gammelt vakttårn, som ikke var bygget opp igjen senere vel og merke. Vi stod opp i 6-tiden, og fikk endelig et blikk av muren som slynget seg opp gjennom fjellsiden, samt utsikten utover dalen var slående.
Tårnet hvor vi overnattet
Man kan se 3 tårn på dette bildet, det tredje helt på toppen av fjellet. Muren her er helt gjengrodd av gress og busker
Utsikten ned mot den nærliggende landsbyen
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
1 kommentar:
Sugoiiii! Så kjempekult! Ser ut som om du opplever litt av hvert der borte. Chotto netamu yo!
Legg inn en kommentar